Eğitim ve Öğretim Uzun Soluklu Bir Süreçtir

Eğitim ve Öğretim Uzun Soluklu Bir Süreçtir

Eğitim süreci gerçekten uzun ve zor bir süreçtir. Çünkü gelecekteki yaşamın garanti edilebilmesi ancak bu sürecin başarısına bağlıdır. Fakat eğitim ve öğretim döneminde elde edilecek her başarı pozitif bir birikime neden olurken maalesef negatif etkilerde birikir ve öğrencinin iyi bir üniversiteye girebilmesinin önünde engel olur. Dolayısıyla bu süreç tekrarı olmayan ve telafi edilemeyen bir dönemdir. Tabi her öğrencin bu dönemde çok yüksek potansiyelde bir başarı elde edemeyebilir. Bu durumda ilk yapılması gereken öğrencinin özellikle negatif birikimine yol açan başarısızlıklarının giderilmesi olacaktır. Bunun da en iyi yöntemi özel ders alarak bu kayıpların karşılanmasıdır.

Özel Ders Almaya Karar Verdiyseniz Bunlara Dikkat!

Ancak özel ders almaya karar verdiyseniz bir takım kavramlara dikkat etmeniz gerekiyor. mesela bunlardan biri dersin alınacağı eğitimcinin seçimidir. Dilerseniz bu kriterleri konunun daha iyi anlaşılması için maddeler halinde aktaralım.

1. Alınacak bir özel derste öğretmenin seçimi en önemli başlığı oluşturuyor

Özel ders almanın en önemli inceliği dersi anlatacak öğretmeni seçebilmekten geçiyor. Bunun çok ehemmiyetli bir nedeni bulunuyor. Sözgelimi öğretmenin öğrencinin hangi konularda geri olduğunu kendisi ifade etmese bile öğretmenin bu açıkları deneme yanılma yöntemi ile anlaması özel ders kavramının en önemli basamağını oluşturuyor. Elbette öğrencinin öğretmenin anlatım tarzı veya konulara hâkimiyeti noktasında fikir edinmesi başarının anahtarını elinde bulunduruyor.

2. Özel ders alınırken normal çalışma asla ikinci plana atılmaz

Bazı öğrenciler “nasıl olsa özel ders alıyorum dolayısıyla bu dersi çalışmasam da olur” gibi çok vahim bir hataya düşebiliyorlar. Bunun doğal sonucu olarak özel ders alındığı esnada bile sınavlardan kötü neticeler alınabiliyor. Burada unutulmaması gereken en önemli nokta, öğrencinin özel ders alırken bile aynı derse olabildiğince yüklenmesi ve asla geri plana atmamasıdır.

3.  Bu konuda bir başka yanlış düşüncede ilk seanslarda yüksek başarı beklemektir

Genellikle öğrenci velileri daha ilk bir kaç seansta öğrencinin süper başarılı bir noktaya gelmesini bekler. Bu son derece yanlış bir düşüncedir ve öğrenci&öğretmen iletişimin yeni yeni kurulduğu özel dersin ilk birkaç seansında ancak eğitimci ile öğrenci birbirini tanır. Dolayısıyla öğretmenin başarısının tahlil edilebilmesi için, önce öğrencinin derslerine çalıştığından emin olunması ve her şeyin yerli yerine oturabilmesi için bir süre tanınması şarttır.  Başarılar diliyoruz.

 

Özel ders süresini verimli kullanma hakkında ki yazımıza linke tıklayarak ulaşabilirsiniz.

Paylaş:

Etiketler: eğitim

Ömer Uluç

Matematik Öğretmeni / Gaziemir, İzmir-Türkiye
Erkek - 30 Yaşında