LGS Sayısal Sınavı Öğrencileri Terletti

LGS Sayısal Sınavı Öğrencileri Terletti

İyi bir öğrenim görmek her öğrencinin en büyük rüyasıdır ve bu öğrenimin sürekliliğini sağlayan sınavlar belirleyici rol üstleniyor. Her geçen yıl daha farklı özelliklerle gerçekleştirilen LGS sayısal sınavı süreç bakımından bu yıl öğrencileri deyim yerindeyse terletti diyebiliriz. Oldukça zor seçilmiş toplam 20 matematik sorusu bu yıl biraz daha düşük matematik puanları ile karşılaşacağımızı gösteriyor. Ayrıca bu yılki matematik sorularında işlemlerin yoğunluğu öğrencilerin fazladan efor sarf etmelerine neden olduğundan sınavı yetiştirememe gibi bir sorununda ilerleyen zamanlarda gündeme gelebileceğini ifade etmek yanlış olmayacaktır.

LGS Sınavı Fen Sorularının Uzunluğu Öğrencileri Oldukça Zorladı

Genel olarak fen sınavında öğrencilerin çoğunluğunun soruların çok uzun olmasından yakındığı bu yılki sınava hızlı okuma ve çabuk çözme yeteneğinin önemini bir kez daha ortaya koymuş oldu. 976 merkezde gerçekleştirilen LGS sınavı toplam 75 dakikalık bir sürede cevaplanması gereken soruların ağırlığı altında şaşırıp kalan öğrenciler hayli zorlandığını söyleyebiliriz. Bu yıl ilk defa uygulanan ve isteğe bağlı olarak girilen LGS sınavına halen 8. sınıfta bulunan 1 milyonun üzerinde öğrenci katıldı.

Sözel Sınavı Bu Yıl Nispeten Daha Kolaydı

Her yıl belirleyici konuların değişiklik gösterdiği bu sınavlarda, sözgelimi bu yıl matematik biraz daha zor fakat sözel sınavı tam aksine nispeten daha kolaydı. Dolayısıyla bir sonraki dönemde hangi dersin ağırlıklı ve belirleyici rol oynayacağını şimdiden kestirmek mümkün değildir. Eğer her sene üst üste matematik sorularının zor olanlardan seçilmiş olsaydı bu durumda herkes sadece matematik üzerinde durur ve diğer derslerle ilgili sorular arka planda kalabilirdi. Bu nedenle bu yılın sınav soruları sözelde daha başarılı öğrenciler açısından umut oldu.

Beklenenin Aksine LGS Yorum Soruları Başarıyla Cevaplandı

Ancak genel izlenim yorum sorularında öğrencilerin ilk defa karşılaşmalarına rağmen yüksek bir başarı sağladıklarını yönünde. Komplike bir sınav türü olan LGS sadece bilgiye dayalı bir sınav olmaktan çok bu bilginin sınav süresince iyi kullanılması ve yorumlama kabiliyetinin de ayrıca bulunmasını gerektiriyor. Dolayısıyla yetiştiremeyeceğiniz veya yorumlama yapamayacağınız bir sınavdan başarılı çıkma olasılığınız son derece düşük. Ayrıca kelime dağarcığının zenginleştirilmesi ve özellikle kavramların iyi analiz edilmesi bu sınavda başarının anahtarını elinde bulunduruyor. Sonuç itibariyle genel bir toparlama yapmak gerekirse; soru çözme pratiğini geliştiren öğrenciler tarafından iyi bir şekilde geçilebileceği anlaşılan LGS önümüzdeki yıllarda da artı ve eksi yönleriyle konuşulmaya devam edecek gibi gözüküyor. Tüm öğrencilerimize başarılar diliyoruz.

 

LGS Sayısal kısmının en önemli konularından biri olan eğimi konu alan yazımıza linke tıklayarak ulaşabilirsiniz.

Paylaş:

Etiketler: lgs

Ömer Uluç

Matematik Öğretmeni / Gaziemir, İzmir-Türkiye
Erkek - 30 Yaşında