Lisanüstü Eğitim

Lisanüstü Eğitim

 

İyi bir üniversiteden mezuniyet sonrasında öğrenimin uzmanlaşma yönünde ilerletilmesi kişinin mesleki kariyerini tamamlaması bakımından oldukça önemli bir aşamadır. Dolayısıyla lisansüstü eğitim üniversite eğitimi sonrasında atılacak adımların başında geldiğini söylememiz her halde yanlış olmayacaktır. Yasal çerçevede 2547 sayılı kanunun 65 maddesi uyarınca hazırlanan yönetmelik kapsamında geliştirilen lisansüstü eğitim, yüksek lisans, doktora ve sanat dallarında yeterlilik programlarından oluşuyor.

Diplomasını alarak lisans derecesi yapmış kişiler tarafından yoğun bir şekilde rağbet gösterilen bu program kişinin geleceğin şekillenmesinde büyük bir rolü oynar. Genel olarak bu eğitimin kişinin ilgi duyduğu alanda uzmanlaşmasını sağlayan önemli bir algoritma olduğunu söyleyebiliriz. Bu noktada hemen önemli bir hatırlatma yapalım. Lisansüstü eğitimde öğrenim gören kişinin bitirdiği üniversitenin alanında olması şartı aranmaz. Bu nedenle isteğe göre şekillenen ve ilgi duyulan her hangi bir alanda yüksek lisans ya da doktora yapabilmektedir.

Lisansüstü Eğitim Branşlaşmayı Sağlıyor

Son yıllarda önemi çok daha iyi kavranan lisansüstü eğitim programları akademik kariyerin zirve yapması anlamını taşıyor. Bu kapsamda çağdaşlaşma yolunda hızla ilerleyen dünyanın giderek daha fazla branşlaşma eğiliminde olması bu eğitimi çok daha anlamlı kılmaktadır. Toplumların gelişmesinin ancak bilimin gelişmesi ile mümkün olacağının çok daha iyi anlaşılması ile geliştirilen lisansüstü eğitim programı akademik konjonktürde yerini almak isteyenlerin odak noktasını oluşturmaktadır. Ancak bu programın başarıya ulaşabilmesi için objektif yaklaşımlar ve uluslar arası standartlar gözetilerek hareket edilmesine yönelik gerekli adımların atılması ile mümkün olur.

Lisansüstü Eğitim Programınızı Birebir Özel Derslerle Takviye Ediyoruz

Oldukça ayrıntılı ve kapsamlı bir akademik değerlendirmeler çerçevesinde gelişen lisansüstü eğitim özellikle kişinin kendisini yetersiz gördüğü alanlarda birebir özel ders alması başarının anahtarını elinde bulunduruyor. Eğer sizde kendinizi belirli alanlarda yetersiz görüyorsanız profesyonel eğitmenlerimizden destek almanızı öneriyoruz.

Bu noktada devreye giren uzman eğitmenlerimiz ortaya çıkan ihtiyaçları profesyonel düzeyde karşılar. Üstelik sizler sistem üzerinden istediğiniz öğretim görevlisini tercih edebilir ve sizinle beraber geleceğinizi tayin edecek kadroyu kendi kriterleriniz doğrultusunda seçebilirsiniz. Her biri kendi alanında uzman birbirinden değerli eğitmenlerimiz lisansüstü eğitiminizde büyük mesafe almanızı sağlayacaktır. Lütfen şunu unutmayın.

Başarı asla tesadüflerden oluşmaz.  

 

Üniversiteye Girişte Yeni Sistem başlıklı yazımız YGS ve LYS yerine gelen TYT ve YKS hakkında bilgi vermektedir.

Paylaş:

Ömer Uluç

Matematik Öğretmeni / Gaziemir, İzmir-Türkiye
Erkek - 30 Yaşında